Los van aarden paden

Los van aarden paden

Los van aarden paden

Een roman over een jonge Alzheimerpatiënt, die, los van veilige aarden paden, de weg kwijt raakt in een onoverzichtelijke wereld, alsof je op een veerpont stapt naar een ongewisse overkant.

Het verhaal

De roman volgt Mabel, een vrouw met een gezin met jonge kinderen, tijdens het jarenlange proces van de ziekte van Alzheimer.
Het verhaal toont de zoektocht naar de mogelijkheden die er nog wel zijn, de mooie en grappige momenten. Hoe kunnen we toch nog een goed leven hebben met mooie momenten?
De roman is een hommage aan patiënt, mantelzorgers en professionele verzorgers.

Lees verder

Auteur: Marian Geense

Ik probeer met het schrijven helder te krijgen welke gevolgen dementie kan hebben voor patiënt en omgeving. Iemand die dementeert raakt los van zijn vertrouwde omgeving, los van vaste aarden paden. Dat maakt hem angstig en agressief en degene die het dichtst bij hem staat krijgt het meeste voor z’n kiezen. De vraag is: Hoe kun je de patiënt helpen zonder dat je daar zelf aan onderdoor gaat?

Lees verder

Recensie

De Leestafel schreef over de roman: Meer bijzonder nog aan deze roman is hoe Geense ons ook laat voelen wat dit voor de omgeving betekent en hoe verschillend de ervaringen zijn van de dierbaren om Mabel heen. Deze verschillende gezichtspunten heeft de auteur prachtig beschreven.

Lees verder

Bestellen

Nieuws

Los van aarden paden
is nu ook verkrijgbaar als Grootletterboek.

EDICON heeft de roman
Los van aarden paden uitgegeven als
Gesproken boek.

Lees verderLees ook de

MINICOLUMN


Volg me via:

Klik op de button hieronder om naar mijn LinkedIn- pagina te gaan.

© Leven met dementie algemene voorwaarden Links